Erfgoeddag, een van de belangrijkste culturele evenementen van ons land – voorzien op zaterdag 25 en zondag 26 april – kon dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers waren te groot. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet vergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om
zijn inspanningen te laten renderen in 2021. Dan zal het evenement plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 april.

Erfgoeddag vindt dan voor de 20e keer plaats. Erfgoeddag wil sensibiliseren over het roerend en immaterieel erfgoed bij het publiek, de overheden en de media. Ook wil het erfgoed toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, en erfgoedorganisaties onderling doen samenwerken. Elk jaar is er ook een ander thema, kwestie van telkens andere inhoudelijke en vormelijke accenten te leggen. In 2021 wordt het thema ‘De Nacht’ hernomen.

Al eeuwenlang vertellen mensen verhalen voor het slapengaan. Luister hier naar sprookjes en volksverhalen in verschillende dialecten zoals het Gents, het Mechels en het Hasselts.

Periode

Erfgoeddag 2020/2021

Uitvoering

Lien Hellebaut in samenwerking met vrijwilligers. Saartje Steenhoudt (shadesofpinkandglitter) zorgde voor de illustraties.

Met de steun van

Het project kwam tot stand in samenwerking met het Huis van Alijn.

Contact

Wil u graag zelf een verhaal inspreken in uw eigen dialect, laat ons dan gerust iets weten. Voor meer info over het project, contacteer Veronique De Tier of Lien Hellebaut.