Variaties vzw en be.brusseleir nodigen u graag uit op de dialectendag in het kader van de Week van het Brussels en de Week van het Gents

Wanneer: 2 december 2018

Locatie: locatie: Zinnema, Veeweidestraat 24-26 – 1070 Anderlecht

Programma (inloop vanaf 10.45u)

11u welkom (Geert Dehaes)

Over het verleden, het heden en de toekomst van de dialectologie (prof. em. Jacques Van Keymeulen, UGent). Klik hier voor de slides.

Reinoart de vos, noarverteld en op rijm gezet in ‘t Gentsm noar ‘t origineel Middelnederlands verhoalinkske (Eddy Levis, Gentse sosseteit)

Promotie van dialecten, heeft samenwerking een meerwaarde? (Veronique De Tier en Geert Dehaes, Variaties.vzw en be.brusseleir)

Dialecterfgoed bewaard: de weg naar een gesproken corpus van de Nederlandse dialecten (Anne-Sophie Ghyselen, UGent)

Dialectquiz

13-14.30: lunch 

14.30 toneelvoorstelling den arrangeur: een grote, hilarische komedie van Michael Cooney op de planken, meesterlijk vertaald naar het Brussels door Marc Bober en geregisseerd door Yves De Pauw. Een gemeenschap van verzonnen kreupele huurders is al wat Marcel nodig heeft om zijn leven op de rails te houden. Sinds zijn ontslag twee jaar terug, heeft hij het nog nooit zo goed gehad. Hij verdient meer dan voordien. Lucratief, maar gevaarlijk. Zodra er een inspecteur van de Sociale Zekerheid aanbelt, begint alles traag maar zeker te ontsporen.

Ochtendprogramma gratis / Toneelvoorstelling: 15 euro

Bereikbaarheid: Zinnema is gemakkelijk te bereiken met de metro: neem lijn 5, halte St. Guido (en dan twee minuten te voet tot aan Zinnema).
In treinstation Brussel-Centraal kan je op metrolijn 5 stappen, richting Erasmus (twintig minuten). Als je je wagen wil parkeren in de buurt, raden we je aan een kijkje te nemen op parking.brussels.

Aanmelden (voor 29/11/2018) en informatie: variatiesvzwdialect@gmail.com – 0478 657985

Cartoon Dialectoloog